De EHBO afdeling Hoenderloo nodigt iedereen van harte uit voor de informatieavond “Kennismaking met de AED”. Deze is op woensdag 16 oktober in het Dorpshuus. De inloop is om 19.30 uur en we starten om 20.00 uur. Als je wilt komen dan graag opgeven bij de secretaris via de mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., maar gewoon binnenlopen mag ook.

Deze avond is gratis en het Dorpshuus stelt de ruimte beschikbaar waarvoor hartelijke dank!

Tijdens deze avond wordt uitgelegd wanneer een reanimatie nodig is, hoe dat handmatig gaat (totdat er een AED aanwezig is) en wat de procedure met een AED is. Het is héél belangrijk dat zoveel mogelijk mensen weten wat te doen bij een hartstilstand. Daarom hopen we op een grote opkomst!

Verder zijn wij ook dringend op zoek naar nieuwe leden. Geïnteresseerd? Dan ben je ook welkom om te komen kijken tijdens onze cursusavonden om 19.30 uur in de school aan de Middenweg 31.

Deze cursusavonden zijn op 3 okt, 7 nov, 12 dec 2024, 9 jan, 6 feb, 6 mrt, 3 apr en 8 mei 2025. Mochten hierover nog vragen zijn dan kun je deze kwijt via de email aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ook is het misschien goed om te weten dat het sinds maart 2024 mogelijk is een Rode Kruis diploma om te zetten naar een Oranje Kruis certificering. Dat is praktisch want dan kan je ook mee gaan draaien met onze vereniging. Op woensdag 16 oktober kun je hier ook informatie over krijgen.

En dan komt de EHBO-Hoenderloo collecte van dit jaar er ook aan. De materialen die nodig zijn om te trainen (reanimatiepoppen, verbandmiddelen en leermiddelen) en ook de tassen die we bij ons hebben tijdens onze inzet zijn kostbaar. Daarom komen we van 21 oktober t/m 2 november weer langs de deuren. De opbrengst helpt ons onze vereniging vakkundig te houden en ons dorp veilig. Help je ons helpen? Vast heel hartelijk dank!

ehbo logo fc