Op 20 april 2024 vierde de Hoenderlose Jachthoorngroep De Overlopers haar 50 jarig bestaan.  Hoenderloo en De Overlopers hebben al jarenlang een mooie band.  


De groep is ooit ontstaan in het Deelerwoud, waar een aantal van de blazers destijds ook woonden. Sommige van hen zijn nog steeds actief lid van de groep. Onder andere dankzij de muzikale leiding van Chris Staal en Jaap van der Slunt kregen ze steeds meer landelijke bekendheid.

Dan hoort zo’n jubileum natuurlijk ook gevierd te worden. Omdat aan hun ook de organisatie Nederlands Kampioenschap Jachthoornblazen 2024 was toegewezen, hebben ze beide evenementen  gecombineerd. Het feest vond plaats op het evenemententerrein van de Hoge Veluwe. De weersomstandigheden hadden iets beter gekund, maar de opkomst van de gasten en deelname van jachthoorngroepen uit Nederland, België en Duitsland maakte het erg sfeervol. In dat verband mag de bijdrage van Benny Joling ook niet onvermeld blijven. En het scheelde heel weinig maar de Overlopers grepen uiteindelijk maar net naast de 1e plaats van het Kampioenschap 2024.  Dat mocht voor hun de pret niet drukken.
 
Ze kijken terug op een geslaagde dag en dat is mede mogelijk gemaakt door de bijdragen van heel veel sponsoren. Hoenderloo heeft daar heel erg aan mee gedaan en daar willen ze iedereen graag voor bedanken. Daarom bedachten ze een ‘bedankoptreden’ voor mensen van Hoenderloo en uiteindelijk natuurlijk voor iedereen die wil komen luisteren.

Dit optreden is op woensdagavond 28 augustus om 20.30 uur bij de muziektent in Hoenderloo.  Iedereen is van harte welkom.

de overlopers 1