Groot feest vandaag aangezien Sinterklaas weer voet op Hoenderlose bodem heeft gezet, vergezeld van een heleboel Zwarte Pieten. Ze werden op het schoolplein verwelkomd door ontzettend veel kinderen en (groot)ouders. Sinterklaas kwam in de oude vertrouwde koets van de familie van Bon aan op het plein, waar VIOS mooie sinterklaasliedjes speelde. Op het schoolplein aangekomen werden de kinderen uiteraard eerst begroet door de heiligman.

sint intocht 1

 De Spaanse gasten hadden veel snoepgoed meegenomen en een cadeau voor IKC Hei&Bos. Veel kinderen van de school waren aanwezig en waren blij met het cadeau. Vervolgens ging men in een heel lange stoet, met de Sint en VIOS voorop, via Veldheim en de Plaggenstekersweg (waar de traditionele chocolademelk en iets lekkers klaar stond) naar 't Dorpshuus waar een heerlijk kinderfeest gevierd kon worden. Met veel liedjes, de prijsuitreiking van de kleurwedstrijd, snoep, drinken en natuurlijk Sinterklaas en zijn soms echt gekke Pieten. Toen Sinterklaas verder moest had hij voor ieder kind een cadeautje achter gelaten, de eerste van waarschijnlijk velen.

Het Sinterklaasfeest in Hoenderloo is zeer in trek, dat bleek wel. Heel veel kinderen en ouders, ook van buiten het dorp, waren er nar toe gekomen. Het gaat bij dit feest om het plezier in de ogen van de kinderen en dan dus van de ouders en van de Sint en de Pieten. Van het organiserende HZV is iedereen van harte welkom en de Sint is zeer bereikbaar voor ieder kind. Lekker tussen de kinderen genieten van een prachtige middag.

sint intocht 2

Klik op de mijter hier onder om een fotoalbum te openen met een heleboel foto's van de Hoenderlose intocht van Sinterklaas. 

mijter