Afgelopen weekend was er een gerucht dat er asielzoekers uit Eritrea gehuisvest zouden gaan worden op het terrein van De Vos Groep en wel in het oude kantorenpand Kampheuvel. Aangezien de gemeente Apeldoorn altijd heel duidelijk heeft aangegeven dat er op het betreffende terrein geen asielzoekers gaan komen werd contact met hen opgenomen.

Ook in het overleg van afgelopen dinsdag tussen gemeente, DVG, politie, Stimenz, Leefbaar Hoenderloo en Hoenderloo’s Belang was dit agendapunt nummer 1. De gemeente was zeer verrast door dit gerucht en heeft meteen mensen binnen de eigen organisatie gebeld, evenals medewerkers van andere organisaties. Iedereen was er door verrast maar er werd meteen doorgepakt en zo ver mogelijk uitgezocht. Vanuit DVG heeft men vandaag een gesprek gehad met de zorginstelling die in Kampheuvel komt en vanuit alle kanten wordt het gerucht tegengesproken en wordt gezegd dat er geen Eritreeërs in Kampheuvel komen. Vanuit de gemeente wordt nog steeds gesteld dat er geen asielzoekers op het DVG-terrein zullen worden geplaatst; voor hun is het zoals ze zelf noemen een “no-go!”

Dit gerucht heeft dus onrust gegeven bij meerdere mensen in Hoenderloo. Onnodige onrust blijkt dus nu. Het zou fijn zijn als men eerst, bij de mensen die daar wellicht iets in kunnen betekenen,  navraag doet en dus checkt of er een kern van waarheid in zit voor het in de openbaarheid te gooien. Lezers moeten misschien niet meteen alle geruchten te snel als waarheid aannemen en als men meer wil weten kan men contact opnemen met de dorpsraad. Die heeft contacten met Leefbaar Hoenderloo, DVG, Gemeente, COA en vele andere organisaties.

kampheuvel