De oude treurbeuk op de Hoenderlose begraafplaats is een schitterende oogbepalende boom op deze waardige plek in het dorp. Er wordt van alles gedaan om deze schitterende boom zo lang mogelijk te kunnen laten staan. Vandaag is er een nieuwe rode treurbeuk geplaatst op het nieuwe gedeelte van de begraafplaats en het bestuur was daar bij aanwezig.

Voor het plaatsen van de 6 meter grote boom was het bedrijf  BB Bomen ingehuurd en er moest een best gat gegraven worden om de zware boom op zijn plek te kunnen zetten. De hulp van een kraantje was daarbij zeker noodzakelijk. 

plaatsen boom begraafplaats 2023 1

Het bestuur van de stichting begraafplaats Hoenderloo was bijna voltallig aanwezig om bij het historische moment aanwezig te zijn en het was tevens het moment voor voorzitter René Wingelaar om de voorzttershamer over te geven aan de nieuwe man Theo Hendriks. Het penningmeesterschap wordt overgenomen door Elly van Hattum. Wim Hofman blijft wel het beheer van de begraafplaats doen. Het bestuur wordt verder aangevuld door Jan Wolffensperger en Hans Laponder. Op de foto mist Erwin Sundermeijer, die niet aanwezig kon zijn.

plaatsen boom begraafplaats 2023 2